Beker 2007-2008

Ligabeker 2007-2008:

Zaterdag 01-09, 1e ronde:

FC Fierljeppen(3e) - AZZURRI BOYS:  1-17

In de broeierige sporthal van Hemiksem wonnen onze jongens overtuigend met zware 1-17 cijfers van het sympathieke Fierljeppen. De stand bij de rust was 0-9, niettemin bleven de spelers van Fierljeppen spelen voor dat doelpuntje, dat ze alleen al vanwege hun volharding verdienden. Ze slaagden in hun opzet en konden onze 'Gekke' 1 keer verschalken. Azzurri Boys gaat  verder naar de tweede ronde van de Ligabeker en zal het daarin opnemen tegen The Screen.

Zaterdag 06-10, 2e ronde:

The Screen - AZZURRI BOYS:   4-10

In de nieuwe sporthal van Edegem gaven onze Azzurri Boys The Screen partij in de tweede ronde van de ligabeker. Voor de wedstrijd waren de zenuwen wat gespannen, maar al snel bleek dat dit voor niets nodig was. Onze Boys domineerden de wedstrijd en stonden lange tijd op een 0-1 voorsprong. Laat in de eerste helft werd het 0-2 en op een zeldzame uitbraak van The Screen na bleef de wedstrijd slechts één kant uitgaan. Telkens werden de kansen gepareerd door een sterke keeper van de tegenpartij. Ook Geoffry, die inmiddels eerste keeper is, toonde zijn kunnen op de schaarse kansen van de thuisploeg. Onze vroegere keeper Geert, ofwel de Gekke, toonde dan weer dat hij een neus voor goals heeft, hij trof maar liefst 5 keer raak waarvan één magistraal doelpunt  dat voor een uitbundige reactie zorgde op de bank, bij de supporters en nog het meest van al bij Geert zelf. Toen het in de tweede helft 2-6 werd zakten onze Azzurri Boys wat terug. De thuisploeg, die inmiddels op de knieën zat, vond zijn spel terug en scoorde twee maal kort na mekaar. Na deze twee goals werden onze Boys weer wakker en maakten ze de tegenstander genadeloos af, een 4-10 eindscore was het resultaat. Dankzij deze knappe zege stoten onze Boys door naar de derde ronde.

Zaterdag 17-11, 3e ronde:

AZZURRI BOYS - De Witte:     3-6

Vorige zaterdag kwam er een abrupt einde aan onze bekercampagne. Tegen een niet echt overtuigend De Witte kwamen onze Boys op een verdiende 2-0 voorsprong. De Witte werd tegen het eigen doel gedrukt en tot tweemaal toe troffen onze Azzurri het doelkader, de tegenslag blijft ons dus achtervolgen. Toen De Witte eindelijk eens kon uitbreken was het meteen raak, 2-1. De Witte kwam meer in de wedstrijd maar zag een speler richting douches vertrekken na een gele kaart voor een gemene overtreding. Niet veel later mocht ook Mikey zich gaan douchen nadat hij te laat bij de bal kwam en de man speelde. Geel voor Mikey en onze Boys konden niet meer wisselen aangezien ze slechts met 6 aanwezig waren. De Witte kwam terug tot 2-2, meteen de ruststand. Na de pauze trokken onze jongens opnieuw ten aanval, met resultaat want al gauw stond de 3-2 op het bord. Aangezien ze niet meer konden wisselen gingen onze Boys over tot het trachten vasthouden van de voorsprong, een waar Catenaccio dus. Enkele minuten later was het echter al 3-3 nadat een vrije trap via de rug van een tegenstander in doel belandde. Terug ten aanval dus, en alweer resulteerde dit in tegenslag voor onze Azzurri want alweer trof men tweemaal het doelhout. Toen de scheids dan ook nog hands van de keeper, en de normaal bijhorende rode kaart, ongestraft liet, waren onze jongens zowat de wanhoop nabij. Toch bleven ze alles op alles zetten en ging men, zoals dat hoort, risico's nemen. Ook dit draaide in ons nadeel uit want op de counter kon De Witte nog driemaal scoren. Einde bekerverhaal dus, maar met de wetenschap dat wij ook in eerste klasse mee bovenaan kunnen spelen want De Witte, dat op een vierde plaats staat in de hoogste afdeling, was zeker een te pakken ploeg.