.
  Verslagen 2009-2010

24 oktober 2009
AZZURRI BOYS - De Wissel   4-1

De Wissel, een ploeg met ervaring, was onze zesde tegenstrever van dit seizoen. Het was deze ploeg die vorig seizoen de confrontatie tijdens de heenronde met de rust liet affuiten vanwege onze uitrustingen, maar dit terzijde.

Azzurri ging goed van start, er werd aanvallend gespeeld en goed gecombineerd, De Wissel speelde echter erg sluw op de counter. Bij één van de eerste kansen voor onze jongens was het meteen raak, Dirk kwam links voor doel en trapte de bal achter het steunbeen mooi gekruist binnen, "er was wat geluk mee gemoeid" verklaarde hij na de wedstrijd maar dat deed niets af aan dit prachtige doelpunt waarvan de tegenstrevers zelfs even de wenkbrauwen fronstten. Wie dacht dat De Wissel nu zou gaan aanvallen kwam bedrogen uit, ze hielden het op snedig countervoetbal, wat soms het nodige gevaar met zich meebracht. Bij een corner verliet Geert dan even zijn doel, hij kreeg de bal aangespeeld op de middellijn en haalde uit. De bal ging over de grond naar de linkerhoek, de keeper lag klaar om deze op te rapen maar was blijkbaar Dirk vergeten, die een meter voor de doellijn stond, het leer onder voet stopte en met zijn hak in de andere hoek scoorde: 2-0, meteen de ruststand.

In de tweede helft liet De Wissel een vermoeide indruk, wellicht het gevolg van hun intensieve countervoetbal. Niettemin bleven ze van tijd gevaarlijk op de counter en scoorden zelfs de 2-1. Onze Azzurri stapelden aanvallend echter de onzuiverheden op, verscheidene 3 tegen 1 situaties die in doelpunten hadden moeten resulteren werden de nek omgewrongen door individuele acties. Mikis kwam alleen voor de keeper maar faalde, even later kreeg hij de bal aangespeeld voor een zo goed als open doel maar hij besloot net naast. Maar Mikis zou Mikis niet zijn moest hij zich dit niet aantrekken en zijn 'fout' niet willen goedmaken. Niet zolang na beide missers veroverde hij na intensief werk de bal en prikte deze al vallend tussen twee tegenspelers, puur op karakter, netjes tegen de netten, 3-1. De aanvalsdruk hield aan, zoals dat eigenlijk de hele wedstrijd het geval was en onze Azzurri kregen kans na kans. Het noodlot sloeg echter toe toen Kristof bij een actie kermend tegen de grond ging en naar de knie greep, hij werd van het veld gedragen en met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd voor verder onderzoek. In de weinige minuten die nog restten scoorden onze jongens nogmaals na een mooi opgezette combinatie, het was Nike die de 4-1 eindstand liet optekenen.

Na een mindere 1 op 8 mochten onze jongens eindelijk nog eens met 2 verdiende punten de douches in, al zijn het gezien de blessure van Kristof twee heel dure punten geworden. Na een eerste medisch onderzoek zijn er geen zware letsels vastgesteld, verder onderzoek maandag zal uitwijzen wat de preciese diagnose is en hoe lang we hem zullen moeten missen. Spelers en bestuur wensen Kristof alvast een spoedig herstel toe en dragen de overwinning van gisteren aan hem op.

19 september 2009
Joga Bonito - AZZURRI BOYS     3-2

In Schelle kregen we afgelopen zaterdag een heuse topmatch te zien, die naar het einde toe veranderde in een thriller van formaat.
Joga Bonito (het vroegere Martinique) heeft enkele zeer goede spelers op haar licentielijst staan, de verwachtingen voor deze clash waren dus heel hoog. Vrijwel onmiddellijk na het op gang fluiten werd duidelijk dat deze verwachtingen ook werden ingevuld. We kregen van beide kanten mooi voetbal te zien met onze Azzurri toch dat ietsje meer in het overwicht. De eerste kansen bleven dan ook niet lang uit, deze waren voor onze jongens met een krachtig schot van Dirk op het doelkader. Niet veel later bracht Wim Azzurri op een verdiende 0-1 voorsprong. Joga Bonito trok in de tegenaanval en ook zij troffen eerst het doelkader maar kwamen dan toch in één van de daarop volgende fases op gelijke hoogte. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde, mooi voetbal en veel inzet
 langs beide kanten maar bij Azzurri zat het steeds iets beter in mekaar: de verdediging stond op punt, de combinaties gingen vlotter en de kansen waren gevaarlijker. Joga Bonito kreeg immers zelden een bal binnen het doelkader getrapt, de keren dat dit wel het geval was stond een goed keepende Geert in de weg. Azzurri was nauwkeuriger in zijn afwerking maar ook de doelman aan de overzijde had zijn dagje en hield zijn ploeg met enkele miraculeuze reddingen
recht. 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft werd het tempo nog wat opgevoerd en kregen we zowaar nog mooier voetbal te zien, naast de techniek kwam nu ook het karakter naar boven, de wedstrijd ontpopte zich tot een heuse topper, de spanning was te snijden. Niet ver in deze tweede helft kreeg Azzurri een vrije trap toegekend, Dirk nam plaats achter de bal en haalde vanop zo'n 15m met een heuse schicht uit. De bal ging net niet door de geluidsmuur maar moet op één of andere manier dan toch de muur van Joga Bonito zijn gepasseerd, ook de keeper had geen enkele reactie in huis en moest zich omdraaien nog voor hij wist wat hij net voorbij had horen zoeven: 1-2. Azzurri hield de druk hoog en bij Joga Bonito liet de afwerking steeds meer te wensen over, zowat elke kans werd ver naast of hoog over het doel geschoten. Dit leidde tot frustraties bij de opponent, tegenspeler Van Goethem kon deze op een bepaald zelfs even niet meer de baas en had eigenlijk met een rode kaart van het veld moeten gestuurd worden na een vuile overtreding. De Joga Bonito-spelers begonnen nu ook onder mekaar te zeuren, een geschikt moment om hen defintief kopje onder te duwen. Wim kreeg hiervoor de uitgelezen kans, hij kwam alleen oog in oog met de keeper te staan maar besloot veel te zwak. Na een time-out van elk team begon tegenspeler Peeters aan zijn dolle minuten, eerste maakte hij gelijk, in de allerlaatste minuten bezorgde hij Joga Bonito alsnog de twee punten.

De teleurstelling bij onze Azzurri maakte na de wedstrijd al snel plaats voor objectiviteit, met het besef dat men de eigen kansen veel beter had moeten benutten. Bijkomend kunnen we enkel de positieve vaststelling maken dat het spel elke week beter wordt, sommige spelers hun foutjes inzien én dat nieuwkomer Kristof steeds meer van zijn kunnen laat zien. De geöliede Azzurri-machine komt op dreef, ondanks de twee verloren punten.

12 september 2009
AZZURRI  BOYS - ZVC  Hemiksem     3-2

Onze Azzurri hebben hun eerste afspraak van het nieuwe seizoen niet gemist, al ging dit niet zonder slag of stoot. Vrij vlug liepen onze jongens uit tot 2-0 na doelpunten van Wim en nieuwkomer Dirk. Hemiksem moest aan de bak en deed dit ook, de Azzurri-verdediging leek afwezig en met daarbovenop enkele individuele slordigheden kwam Hemiksem verdiend op gelijke hoogte. Doelman Geert behoedde onze jongens van erger met enkele knappe tussenkomsten. Al snel bleek dat de doelmannen de hoofdrol opeisten in deze wedstrijd, ook de keeper van de tegenpartij schudde immers enkele prachtige en broodnodige saves uit zijn mouw. Met 2-2 op het bord gingen beide ploegen een verdiende pauze tegemoet.

Onze andere nieuwkomer Kristof, die zich elke week blijft ontbolsteren, bracht Azzurri vroeg in de tweede helft op 3-2. Hierna waren het alweer beide doelmannen die de hoofdrol vertolkten. Ook de Azzurri-verdediging stond er nu en bood een antwoord op de snedige counters van de tegenpartij. Onze jongens bleven ten aanval trekken maar sloegen er niet in het broodnodige tempo op te drijven. De Hemiksemse verdediging kon zich zo steeds weer reörganiseren en vormde een hechte muur. De enkele keren dat een aanval ook écht tot een kans leidde, was het steeds weer het Hemiksemse sluitstuk die zijn ploeg van een vierde tegengoal hield. Na nog een spannend slot waarbij het tempo aardig werd opgedreven, met kansen langs beide zijden, waren het dan toch onze Azzurri die uiteindelijk met de volle buit de kleedkamer introkken.